Epidemija-kaj zdaj?

Do danes nisem pomislila na to, da bi karkoli pisala na to temo. Napisanega je res veliko, ni pa vsaka informacija pravilna in namen mojega pisanja ni podajanje informacij.

Je prošnja, da upoštevate navodila, ki jih je podala NIJZ. Marsikgo med nami ni rizična skupina in si misli, ah, kaj mi pa bo. Ne, tebi nič ne bo, super. Ampak okrog nas je veliko ljudi (med njimi tudi otroci), ki sodijo v rizično skupino. In poleg tega še ena stvar, ne želimo, da stvar pride do točke, ko ne bo prostora v bolnicah, ko ne bo dovolj opreme, ko ne bo dovolj zdravstvenih delavcev. Z upoštevanjem navodil lahko naredimo veliko.

Naj vaša skrb ne bo kam in kdaj in kako boste šli na dopust, to trenutno ni pomembno, pomembna so življenja ljudi. Naj vaša skrb ne bo, kako boste preživeli 14 dni (ali več) doma (tisti, ki pač boste lahko ostali doma), to zdaj ni tako pomembno, pomembna so življenja ljudi. Naj vaša skrb ne bo, če nekaj časa ne boste videli najboljše prijateljice, kakšnega sorodnika, kino, fitnes, in ostale stvari. To zdaj ni pomembno, pomembna so življenja ljudi.

Še eno stvar bi na tem mestu omenila. Iz lasnih izkušenj vem, da se marsikaj preživi. (Tudi to je tema o kateri sem mislila, da jo tukaj ne bom nikoli omenila). Vojna. Vas je zmrazilo? Ne še?

No, jaz sem ena tistih, ki sem jo preživela. In iz prve roke vam povem, da se lahko marsikaj preživi. Naša skrb ni bila kam bomo šli na morje, zakaj ne moremo na izlet, niti to, da naših očetov/bratov/stricev ni z nami. Naša skrb je bila, da preživijo. Pač. Prilagodiš se situaciji.

Torej prosim vas, da se prilagodite situaciji in pomagate nam zdravstvenim delavcem, da lahko pomagamo vam. To je naš cilj, naše poslanstvo. Brez vaše pomoči pa tudi mi ne moremo narediti čudežev.

Da boste lažje “preživeli” doma, bom po svojih zmožnostih pripravljala lepe misli, ustvarjalne ideje in podobno, delila jih bom na IG in FB Story.

Kaj še lahko naredite, preberite dobro knjigo, poglejte kakšno dobro komedijo (ali kaj drugega), youtube je poln zanimivih vsebin. Ste se od nekdaj želeli naučiti kaligrafijo ? Imate odlično priložnost za to. Imate čas, da prisluhnete sebi in svojemu telesu, umirite misli.
In predvsem ne strašite otrok, poučite jih, kako naj se obnašajo in zakaj je to potrebno. Verjemite, ko je to potrebno se otroci znajo poprijeti z dejstvi. Samo strahu jim ne vlivajte, to jim ne pomaga.

DSC_1715

Lahko bi vam napisala cel seznam možnih dejavnosti, če to želite.

Bodite zdravi.

Feng šuj nasvet

Pred leti sem se malo bolj intenzivno poglabljala v to tematiko, saj ne, da me zdaj ne zanima več, le časa ni za vse.

Prišla je misel, da bi letos upoštevala le en nasvet…in kateri bi to bil.

Med vsemi se je ta vztrajno vračal v misli in se tam zasidral. Zato ga delim z vami saj je izredno pomemben.
Znebite se navlake.

Jap. Tako preprosto je to. Mogoče si celo mislite, pa kaj ima to opraviti s feng šujem? A ni to premikanje predmetov, usklajevanje barv in podobne stvari. Feng šuj je mnogo več kot to.

In vsi nasveti, ki jih boste morda prebrali ali želeli spremeniti vam ne bodo pomagali dokler ne naredite osnove-da se znebite navlake.

edf

S tem, ko oddate stvari, ki jih ne potrebujete več, katere so pokvarjene, polomljene ali vam enostavno ne delajo več veselja. Naredite prostor za nove misli, nove ideje in tudi nove stvari, ki vas bodo veselile.

To je tako kot bi oblekli novo super obleko, naredili odlično pričesko in za piko na i dodali še popoln make up. Brez, da bi se prej stuširali in oprali lase. Ne boste se počutili ravno polni energije in samozavesti. Že samo z osnovno higieno za svoje telo naredimo, da se dobro počuti, pa tudi, če nismo preveč urejeni.

Tako je z navlako.

Razžira misli, ideje, samozavest in ustvarja negativne občutke.

Zasijmo brez navlake.

Beremo

Zadnjič mi je ena gospa povedala, da je prebrala vse knjige, katere sem kdaj priporočila in da so vse odlične.

Če sem čisto iskrena, nisem vedela, da je dejansko kdo prebral kar sem priporočila. Sem bolj pisala sebi v prihodnosti;)

Torej tole je moj današnji kupček, ki sem ga prinesla iz knjižnice. Spet je čas, da malo nahranim duhovno plat sebe.

IMG_20200103_151858

Začela sem s knjigo Hej, človek spravi se meditirat! (Adrian P. Kezele)

Nato bom najbrž prebrala Najti notranji mir (Anselm Grun), potem Minimalizem (Erica Layne)in na koncu še Vse kar morate vedeti, če ste empat (Judith Orloff).

Ne vem še ali mi bo uspelo vse do konca prebrati (včasih mi kakšna knjiga enostavno ne gre), obljubim pa, če se mi bo katera od teh zdela nekaj posebnega bom na kratko delila vsebino z vami, da boste še vi vedeli, če je to knjiga, ki si jo želite prebrati.

Vesela pa bom tudi vašega priporočila, če se vas bo kakšna knjiga dotaknila.

Navdušena

Čisto sem navdušena .
Že toliko let ustvarjam in šele zdaj izvem, da imamo umetnice, ki delajo vodene barvice, waw kok pa je to kul.
Dela pa jih Zvezdica perlica ‍.
Jaz sem že naročila 3 v mojih najljubših barvah. (slike so njene).
Bi vas pa prosila za pomoč.
Vsako leto pišem seznam idej za darila in Zvezdico perlico že imam na seznamu.
Ker zelo rada podarim doma narejene izdelke bi vas prosila, da spodaj v komentar nalepite sliko doma narejenega izdelka, ki bi po vašem mnenju bil popoln za na seznam. .

80822753_2440139156096951_8134262905769033728_o

Pomembno je, da je ročno delo in, da je izdelan v Sloveniji. Resnično vam bom hvaležna za pomoč. .

Srečno 2020

🎁Želim vam čudovito, dogodivščin polno leto 2020🎁

www.moj-svet.si (1)