Nahrbtniki

Priznam, da sem se jim dolgo časa upirala, pa saj ne, da mi niso všeč, samo občutek sem imela, da so kar povsod. Potem pa v pričakovanju pomladi (ja, saj vem, zunaj je veliko snega) sem pomislila, da bi imela nekaj lepega za na izlete, sprehode, nekaj kar me med hojo ne bi oviralo tako kot torbica. Tako sem si rekla,ok, zakaj pa ne.

V črno-zlati kombinaciji je nastal za mojo sestro.
IMG_20180202_092951

Seveda, moj je z gumbki:) Ter zlato-roza kombinacija za mojo “veliko” punco.

IMG_20180204_164617

Zdaj pa pomlad lahko pride, da bomo veselo pohajkovali naokrog.

Kuhar bo!

Maj Lev bo dobil nov predpasnik in kuharsko kapo, zdaj bo pa pravi mali šef:)

IMG_20180123_173333

Malo večji fant (zelo večji:), ki se očitno zelo dobro razume s spužijem bo pa dobil masko za spanje, da ga pri počitku ne bo motila svetloba ali pa kaj drugega. Spuži pa je natisnjen.
IMG_20180107_162831

Blazinici

Erikina starša sta kolesarja, zato sem na blazini uporabila kolo kot motiv, zraven pa je še voščilnica v istem stilu.

IMG_20180111_140420

Inti. Kako zanimivo ime, je moško in žensko, Inti je bog sonca. Mamica ima rada rdečo barvo in za motiv so želeli nekaj prijetnega, srečnega…zato sem predlagala pikapolonico.

IMG_20180107_152955B

Obema želim lepo otroštvo in čim manj skrbi.

Mali Fran

Rodil se je mali Fran, za katerega sem si želela narediti prav posebno blazino, malo drugačno, zato ima osliček taka ušesa, ki se jih lahko premika. No, zakaj pa sem sešila ravno oslička? Franov ati je nekako navdušen nad oslički. Nisem pa bila prepričana, če tudi njegova mamica goji simpatijo do teh ljubkih živalic. Nekako sem poskusila pri atiju priti do informacij okrog in okrog, ker nisem dobila potrebnih podatkov sem kar direktno vprašala, ok , ali ima tudi mami rada osličke????? -“Ja, kdo jih pa nima?”, se je glasil odgovor:)

IMG_20171222_095814

In tako je mali Fran dobil svojo blazinico.

Naj zraste v pravega junaka!

Rastemo

Otroci tako hitro rastejo, da je bilo treba spet kaj novega sešiti.

Motive si je gospodična sama izbrala (le pri samorogu ne-je bilo presenečenje). Največ časa mi je vzel prav samorog, ampak bilo je vredno.

IMG_20180127_181302

IMG_20180107_153352

IMG_20180107_153204

Drugi mesec-drugi izziv

Helou:)

Pa sem spet nazaj.

V prejšnji objavi sem razložila kakšen projekt sem si zadala in predstavila prvi izziv. Januarja je konec in z njim tudi mojega prvega izziva.

Takrat, ko bi sicer brskala po npr. FB-ju, sem načrtovala in se pripravljala za naslednje izzive, štrikala, kuhala, brala…. Predvsem brala:)

IMG_20180127_105855

IZZIV meseca februarja: zero waste

K minimalističnem življenjskem slogu paše tudi zmanjšana proizvodnja odpadkov. Da bi se čim bolje seznanila s to temo, sem prebrala knjigo Dom brez odpadkov, katera mi je ponudila veliko odgovorov na moja vprašanja. Vsak posameznik lahko veliko naredi, če se le malo potrudi. Saj ni nujno, da gremo v skrajnosti, že manjše spremembe veliko štejejo.

Že leta hodim v trgovino s svojo vrečko, tudi pri kupovanju knjig sem bolj racionalna, saj veliko večino dobim v naši knjižnici, kjer sem redni gost:) Tudi revije si sicer lahko sposodite v knjižnici, ali pa (to kar delam jaz) jo dam naprej, kakšni prijateljici ali pa v čakalnico pred zobozdravniško ambulanto. Nekaj časa nazaj sem se odločila, da bom cel kup super revij pustila v čakalnici (to so take revije, ki jih lahko znova in znova pregledujemo), nato me je ena gospa vprašala, če si jih lahko sposodi za domov in, da jih bo potem vrnila. Seveda sem bila za, le prosila sem jo, da potem, ko jih ne bo več potrebovala podari naprej. Čez nekaj dni sem dobila njen kupček revij s podobno vsebino in tudi njene revije bodo potem šle naprej. Takšna vrsta izmenjave se mi zdi super.

Ena od stvari za katero še nisem vedela je knjižnica reči , ki me je čisto navdušila!!! Kolikokrat kupimo nek predmet in ga uporabimo le enkrat? S tem, ko si neko reč izposodimo prihranimo denar, čas za vzdrževanje in prostor, ki bi ga drugače uporabili za kaj bolj pomembnega. Prav želim si, da bi tudi na našem koncu imeli nekaj podobnega.

Kaj lahko naredimo, da zmanjšamo prihod odpadkov v naš dom. Preprosto, zavrnemo česar ne potrebujemo, zmanjšamo obseg tistega, kar potrebujemo (pa smo spet pri minimalizmu), znova uporabimo vse kar se da, recikliramo vse tisto, kar nam ni uspelo ponovno uporabiti in zavrniti, ter kompostiramo.

Še veliko stvari je, ki jih lahko sami naredimo, ker se bom ta mesec bolj intenzivno ukvarjala s tem bom še kaj napisala.

Nekaj pa sem že takoj po branju knjige naredila in sicer blazinice za odstranjevanje ličil za večkratno uporabo.

IMG_20180113_110854

So že preizkušene, večkrat oprane in sem zelo zadovoljna z njimi.

Saj res, tudi šivala sem, nastalo je nekaj novih izdelkov, ki jih prav kmalu pokažem:)

Projekt-poenostavimo življenje

Oktobra sem imela minimalistični izziv. Po njemu se je nekako vse ustavilo, ni bilo časa, izgovori in tako naprej. Cilj ni bil v celoti dosežen (no, izziv je že bil opravljen, le,da je bil cilj, da se tak stil življenja nadaljuje).

Po dolgem premisleku in nekaj tedenskem načrtovanju sem se odločila, da enomesečni izziv spremenim v celoletni. V bistvu to ne bo izziv ampak projekt, saj bo zajemal različna področja, ne samo zmanjševanje števila predmetov, ki jih imamo “v lasti”. Za vsak mesec sem izbrala temo/področje, kateremu se bom posvetila in nato poročala kako mi je šlo.

Za prvi mesec torej januar 2018 sem izbrala: brez družabnih omrežij.

Zakaj? Družabna omrežja so sicer kar fina zadeva, dokler so pod kontrolo. Vse prevečkrat pa so le kradljivci našega časa/energije, ki bi jo sicer lahko uporabili za kakšne bolj prijetne stvari, ljudi, hobije…. Sami pri sebi pomislite koliko časa si vzamete zase, za stvari, ki jih imate radi, za hobije, za ljudi, ki vam veliko pomenijo. In kolikokrat uporabite izgovor- nimam časa? Vsi imamo na voljo isto količino časa, razlika je le v temu za kaj si ga vzamemo, kaj je tisto, kar nam največ pomeni? Dvomim, da bo vaš odgovor zajemal kakšnega od družabnih omrežij.

Skratka, od 1.1 do 31.1 bom družabna omrežja uporabljala le za odgovarjanje na sporočila. V tem času ne bom niti objavljala novih izdelkov, zato pa upam, da si bom vzela več časa za druge bolj pomembne stvari. Seveda bom sproti poročala kako mi je šlo, ter kakšni so načrti za naslednji mesec.

Če bi se slučajno kdo med vami opogumil in se v kakšnem mesecu želel pridružiti, dobrodošli:)

IMG_20171227_123205

Za leto , ki je pred nami vam želim poleg zdravja predvsem to, da si vzamete čas zase in za tiste, ki jih imate radi.

Se “vidimo” naslednje leto, srečno!!!

To je to

To je nekako to za letos, kar se tiče mojega šivanja (razen par stvari, ki jih še ne smem pokazat:)

Nastala je blazina za otroško sobico, cela soba je v belem z dodatki v mint barvi, vse skupaj je zelo lepo.

66feefbbbe3a02aac116e455ad2e45be

Še par vrečkic za mlečne zobke.Po naročilu zobozdravnice, podarila jih bo svojim nečakom.
IMG_20171229_115859

Ter super hude maske za spanje!!!!
IMG_20171230_093456

Gigantski krof

Zadnje čase mi hodijo po glavi krofi v različnih izvedbah. Za začetek sem naredila enega velikega (premer cca 60cm), ki bo imel funkcijo okrasne blazine.

IMG_20171228_113714

Končno pa je tudi naša najmlajša prišla na vrsto, da dobi svoj termofor. Blago sem imela, polnilo tudi in nekaj prostega časa. Ker ima rada lisice sem se odločila za tak motiv.
IMG_20171227_151402

Zobne zadeve:)

Že kar nekaj časa se mi tale ideja podi po mislih in končno sem imela nekaj časa, da sem jo izpeljala. Priznam, da mi je zdaj, ko je narejeno še bolj všeč, kot sem si zamislila. Narejene pa so za v službo-nagradice za tiste najbolj pogumne otroke. Teh šest je testnih, sigurno nastane še kakšna. Mogoče celo še s kakšnim drugim dodatkom.

IMG_20171225_174213