Gremo na pot

Počitnice so pred vrati, čas za dopust, oddih in odklop od vsakdanjih obveznosti.

Eden večjih izzivov je kako preživeti dolgo in včasih zelo mučno vožnjo do cilja.

Pomembno je, da se vnaprej pripravite na morebitno daljšo pot, kot bi bila sicer (zastoji, meja…) na pot se odpravite pravočasno in z veliko merico potrpljenja.

Glede na to, da mi kar veliko časa preživimo zaprti v jeklenem konjičku, smo dobili nekaj idej, kako si naredimo vožnjo bolj zabavno. Zgodilo se nam je celo to, da smo prehitro prišli domov:)

IMG_2578

Začeli smo s preprosto igrico: Na črko, na črko… Vnaprej določimo pravila (ki jih prilagodimo najmlajšem članu posadke). Tisti, ki začne reče: “Na črko, na črko….(izmisli si črko)” in pove kaj išče, predmet, žival, osebo… Če so otroci mlajši lahko vsak pove samo neko svojo besedo na to črko. Starejši pa lahko ugibajo dokler nekdo ne pove prav te besede, ki smo si je zamislili. Lahko pa si izmislite tudi kakšno svojo različico te igre.

Kratkočasimo se tudi z rimami. Izberemo vrstni red (po navadi začne najmlajši) in pove besedo, vsi ostali pa iščemo rimo na to besedo,ko vsi povemo si naslednji po vrstnem redu izbere besedo in tako naprej.

Sodelavka me je spomnila na igro Ugani kdo! Takoj na naslednjem izletu smo testirali in bilo je veliko smeha. Edini pogoj je ta, da vsi prisotni poznajo to osebo, ki smo si je zamislili. Tisti, ki začne si zamisli osebo, ostali pa po vrsti zastavljajo vprašanja, na katera odgovarjamo z da ali ne. Vse dokler nekdo ne odkrije kdo je ta oseba.

Igra, katero so si otroci sami izmislili pa je ta, da si izberejo nek objekt, na primer rumen avtomobil in potem jih štejejo, včasih pa je pravilo, da zmaga tisti, ki predmet prvi opazi.

Tako je pri nas večji del poti, saj smo vsi bolj glasne sorte:)

Potepuški dnevnik

Zakaj bi bilo vse enostavno in preprosto, če lahko zakompliciramo?

Namesto slik izletov na steni, bomo pisali dnevnik, saj je dosti bolj praktično, več lahko napišemo in je bolj trajno.

Točno sem vedela kakšno fotko želim, zato sem samo za vas (malo pa tudi zase), prehodila nekaj kilometrov dolgo pot, se povzpela po več kot 260 stopnicah na vrh skakalnice, da vam lahko pokažem naš dnevnik:)

Pa da ne pozabim omeniti težke pohodniške obutve v kateri sem si precej skuhala noge, še dobro, da sestra živi v bližini in sem se lahko k njej zatekla na kavico, osvežilno pijačo in sproščujoč klepet.

3892cd6fa67005e3d7b0a1f8f99d2ead

Na prvi strani so zapisani nekateri cilji, ko bodo doseženi vsi (mogoče pa celo prej), napišemo nove.
Seveda, bo vse dokumentirano, pofotkano, objavljeno, da boste lahko uživali z nami:)

Zdaj pa akcijaaaa:)

Izkoriščen dan

Zjutraj sem poklicala prijateljico, če bi šli na izlet, nekaj lahkotnega saj je že kar visoko noseča. Izbiro sem prepustila njim.

Odpravili smo se v Kranjsko Goro, kjer smo se vsi čisto navdušeni odločili za sankaški spust na 1500m dolgi progi. (No,vsi, razen nosečnice). Vse je bilo super, dokler ni šlo za res. Naša najmlajša (8 let) in jaz sva bili skupaj in že na začetku in po prvem ovinku je začela govoriti, da bo bruhala, da naj zaviram, tako sva spust namesto v petih minutah opravili, hm,…kar nekaj minut dlje. Opravičujem se vsem potnikom za nama, kateri niso mogli uživati v vetru v laseh:)

Obvezno smo se ustavili pri jezeru Jasna.

IMG_20180617_111841

Sprehodili do naravnega rezervata Zelenci.
IMG_20180617_133429

Popili kavico v Planici.
IMG_20180617_142046

Za konec pa še sprehod do slapa Peričnik, mogočni velikan visok kar 52m.
IMG_20180617_164135

Izjava dneva: s seboj smo imeli seveda hrano in pijačo, pa še kakšne prigrizke. Zaradi praktičnosti smo se odločili za toast ter salamo. Od prijateljice najmlajši (5let) se je odločil, da bo naš sendvič nato je mamico vprašal, če ima pri sebi toaster:) Ja, seveda, tudi to imamo:)
IMG_20180617_170407

Čudovit spontan izlet.

Poroka

Prav všeč so mi te škatlice-voščilnice, saj, če imamo namen namesto darila podariti denar (kar je seveda bolj praktično, kot da mladoporočenca dobita 10 paketov šalčk, 5 kompletov krožnikov, tri mikrovalovke in dva sesalca), razen, seveda, če so darila vnaprej dogovorjena.

Tako vseeno namesto kuverte iz rok damo darilo.

Ena škatlica v modri barvi.

IMG_20180614_182007

In druga v viola odtenku, z napisom v cirilici, saj je bila poroka v Makedoniji.
IMG_20180525_105445

IMG_20180525_105639

Škatlice pa so super darilo tudi ob drugih priložnostih, rojstvo otroka, okrogla obletnica ali kakšen drug poseben dogodek.

Zobki

Za službo sem pripravila brošuro, namenjeno novopečenim staršem, z navodili kdaj naj gre otrok prvič k zobozdravniku, kakšne pripomočke potrebujejo za čiščenje, priporočila za prehrano…. Vse osnovne informacije, ki jih potrebujejo za zdrave zobke.

IMG_20180614_184800

Da bi jim brošura večkrat prišla “pod roke”, sem na hrbtno stran postavila tabelo v katero bodo vpisovali čas izraščanja mlečnih zob.

IMG_20180614_185013

Upam, da jim bodo nasveti in napotki prišli prav.