Junk Journal

Pred dnevi sem med tujimi ustvarjalkami zasledila trend, da iz odpadnega material izdelujejo dnevnike. Ideja mi je bila noro všeč. Kot ustvarjalki se mi nabere zelo veliko različnega materiala, ki ga težko uporabim (kakšni papirji za voščilnice kateri se nikakor ne morejo vklopiti z drugimi in podobno). Torej, bistvo tega dnevnika je to, da se ga izdela iz stvari, ki jih imamo doma. Različni papirji (uporabljajo celo papir za peko, no, njegove ostanke), kartonasta embalaža (škatle od kosmičev za platnice…), stare knjige, papirnati prtički (tisti čipkasti, ki pridejo zraven kave), različni trakci, gumbi, kovinski dodatki, skratka, vse kar vam pride pod roko.

edf

Uporablja se ga lahko v res različne namene. Lahko v njemu zbirate recepte, lahko je to dnevnik vaših potovanj in izletov, ali za različne spominke, verze, lepe misli, lahko je celo izdelan kot otrokov album. Moj je namenjen ustvarjalnim idejam, poskusom, vaji, mogoče bom v njemu tudi preizkusila kakšne nove materiale, barve in podobno. Strani so različnih velikosti, barv, nekatere niti niso cele, manjka kakšen vogalček ali pa so ostanke nekih izrezanih stvari.
edf

V notranjosti lahko naredite “žepke”, nalepite odrabljene kuverte, da lahko v njih spravite stvari, ki jih ne želite zalepiti. Prvo stran sem že naredila. (V bistvu je ta stran niti 5cm visok list, mislim, da se na fotografiji ne vidi dobro, ker je za njo velika pisana stran.)
edf

Takšne vrste dnevnik se mi zdi res nekaj posebnega, ker poleg tega, da lahko pustimo domišljiji prosto pot, naredimo zraven še kaj koristnega za okolje s tem, ko ponovno uporabimo tisto, kar bi drugače vrgli stran. Torej ustvarjanje brez slabe vesti;)

In kakšen bo tvoj?


Odgovori

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja