Prvič k zobozdravniku

Otroka naročimo na prvi pregled ob izrastu prvega mlečnega zoba, najkasneje pa do drugega leta starosti. Pomembno je, da pridete preden se pojavijo težave.

$75

Zgodnji obisk zobozdravnika je namenjen temu, da otrok spozna zobozdravnico in asistentko, predstavimo mu naše delovno okolje, se vozi na stolu, pritiska gumbe, v ogledalu pogleda svoje zobke…. Poskrbimo,da je prvi obisk prijeten in otrok tako dobi dobro izkušnjo. Veliko vlogo pri temu imate tudi starši. Pomagate lahko tako, da otroku preberete kakšno slikanico na to temo, na prijeten način mu opišite zobno ambulanto, delo zobozdravnika in asistentke.

Starši strah pustite kar doma, saj otroci čutijo, če je vam neprijetno. Izognite se besedam, kot so: “ne skrbi, nič hudega ne bo”, ali “saj ne bo bolelo”, prav take besede lahko izzovejo neprijetne občutke, saj, ko greste z otrokom v trgovino ga tudi ne tolažite, da bo vse v redu? 🙂

Predvsem pa je obisk namenjen staršem, damo vam navodila o vplivu prehrane na zobe, pravilni izbiri pripomočkov za nego zob in njihovi uporabi. Saj je zdravje zob izključno odvisno od staršev. Mlečni zobki imajo slabšo in tanjšo plast sklenine zato je povečano tveganje za nastanek kariesa. Ob pravilni in redni negi pa se to lahko prepreči.

Se nadaljuje…


Odgovori

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja