Gremo na pot

Počitnice so pred vrati, čas za dopust, oddih in odklop od vsakdanjih obveznosti.

Eden večjih izzivov je kako preživeti dolgo in včasih zelo mučno vožnjo do cilja.

Pomembno je, da se vnaprej pripravite na morebitno daljšo pot, kot bi bila sicer (zastoji, meja…) na pot se odpravite pravočasno in z veliko merico potrpljenja.

Glede na to, da mi kar veliko časa preživimo zaprti v jeklenem konjičku, smo dobili nekaj idej, kako si naredimo vožnjo bolj zabavno. Zgodilo se nam je celo to, da smo prehitro prišli domov:)

IMG_2578

Začeli smo s preprosto igrico: Na črko, na črko… Vnaprej določimo pravila (ki jih prilagodimo najmlajšem članu posadke). Tisti, ki začne reče: “Na črko, na črko….(izmisli si črko)” in pove kaj išče, predmet, žival, osebo… Če so otroci mlajši lahko vsak pove samo neko svojo besedo na to črko. Starejši pa lahko ugibajo dokler nekdo ne pove prav te besede, ki smo si je zamislili. Lahko pa si izmislite tudi kakšno svojo različico te igre.

Kratkočasimo se tudi z rimami. Izberemo vrstni red (po navadi začne najmlajši) in pove besedo, vsi ostali pa iščemo rimo na to besedo,ko vsi povemo si naslednji po vrstnem redu izbere besedo in tako naprej.

Sodelavka me je spomnila na igro Ugani kdo! Takoj na naslednjem izletu smo testirali in bilo je veliko smeha. Edini pogoj je ta, da vsi prisotni poznajo to osebo, ki smo si je zamislili. Tisti, ki začne si zamisli osebo, ostali pa po vrsti zastavljajo vprašanja, na katera odgovarjamo z da ali ne. Vse dokler nekdo ne odkrije kdo je ta oseba.

Igra, katero so si otroci sami izmislili pa je ta, da si izberejo nek objekt, na primer rumen avtomobil in potem jih štejejo, včasih pa je pravilo, da zmaga tisti, ki predmet prvi opazi.

Tako je pri nas večji del poti, saj smo vsi bolj glasne sorte:)


Odgovori

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja