Migamo

Sobotni izlet sicer naj bi bil pohod na Slavnik, zaradi vremena pa smo se odločili, da bomo rajši izpolnili #migimigi izziv. Ste že slišali za migimigi ? Spletna stran na kateri bo vsak našel kaj zase, če le želi migati, mogoče idejo kam bi šli, ali pa vas preprosto navdihne, da naredite prvi korak in naredite nekaj dobrega zase.

Mene je najbolj prepričala simpatična Manca Korelc, katera obožuje jezera in bo obiskala vseh 1300 s kolesom ali peš.

Že nekaj časa si želim obiskati grad Snežnik, vsi gradovi me fascinirajo, vedno si prestavljam kdaj in kako so takrat ljudje živeli, s kakšnimi težavami so se soočali, kako so si krajšali čas. Snežnik pa se mi zdi prav mogočen in nisem se motila. Tokrat pa je moja radovednost dobila odgovore, saj je prijazna vodnica, ne samo povedala zgodbo, tudi odgovarjala je na vsa naša vprašanja. V notranjosti je ohranjeno pohištvo od zadnje družine, ki je živela v njemu. Cela zgodba in podobe so me čisto prevzele. Zdaj mi je toliko bolj žal za vse uničene in neohranjene gradove, saj ima vsak svojo zgodbo, katera ne bo oziroma ni ohranjena. (S tem mislim tudi na zgodbo, ki jo doživiš ob pogledu na notranjost, ne samo zgodovinsko pripoved).

IMG_20180505_115712

Tik ob tem veličastnem lepotcu je bajer in moj prvi migimigi izziv je bil narejen. 🙂
IMG_20180505_114541

Nato smo se odpravili na Bloško jezero (znano tudi kot Volčje jezero), ki je posebno zaradi svojih iz lesa izrezljanih medvedov, bi rekla, da v naravni velikosti:)

IMG_20180505_122535

Tam smo si privoščili malico in sproščeni oddih, pa še kavico:)
IMG_20180505_132222

Danes pa je prišel na vrsto Erikov ribnik. Prijeten izlet na katerega smo se odpravili kar peš.

IMG_20180506_102736

Imamo še nekaj ciljev za pohode in sprehode. Kam se pa vi radi odpravite?


Odgovori

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja