1 na dan

Februarja je konec in čas je za poročilo kako mi je šlo pri izzivu. Priznam, da nekih večjih sprememb nisem naredila. So pa že te spremembe, ki sem jih uvedla januarja, pripeljale do tega, da se naši koši za smeti ne polnijo več toliko kot prej in ravno to je bistvo. Nekaj idej še imam, samo glede na vreme to še ne pride v poštev:) Več o tem drugič. Bomo pa seveda tudi v prihodnje iskali ideje in načine za zmanjševanje odpadkov.

Čeprav imam kar rada zimo in sneg, sem pri nizkih temperaturah in kratkih dnevih zelo neproduktivna. Raje se lotim stvari, ki jih lahko opravim pod toplo odejo:)

IMG_20180228_141012

Jutri pa je nov dan, nov mesec in nov izziv- 1 na dan.

To pomeni, da se bom meseca marca posvečala zmanjševanju predmetov, ki jih posedujemo, pa jih ne potrebujemo. Nekje na netu sem zasledila super besede, katere so postale moj moto: YOUR HOME IS LIVING SPACE, NOT STORAGE PLACE. (Francine Jay).

Imela sem seveda tudi “ustvarjalno krizo”, v smislu, da kot minimalistka ne morem dodatno proizvajati izdelke, saj vsak predmet enkrat postane odpadek. Po dolgem času premišljevanja sem dojela, da bistvo minimalizma ni, da se odrekamo stvarem, ki jih radi delamo, ki nas osrečujejo in izpolnjujejo. Se bom pa vsekakor potrudila, da bo ob mojem delu nastala čim manjša količina odpadkov.


Odgovori

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja