Projekt-poenostavimo življenje

Oktobra sem imela minimalistični izziv. Po njemu se je nekako vse ustavilo, ni bilo časa, izgovori in tako naprej. Cilj ni bil v celoti dosežen (no, izziv je že bil opravljen, le,da je bil cilj, da se tak stil življenja nadaljuje).

Po dolgem premisleku in nekaj tedenskem načrtovanju sem se odločila, da enomesečni izziv spremenim v celoletni. V bistvu to ne bo izziv ampak projekt, saj bo zajemal različna področja, ne samo zmanjševanje števila predmetov, ki jih imamo “v lasti”. Za vsak mesec sem izbrala temo/področje, kateremu se bom posvetila in nato poročala kako mi je šlo.

Za prvi mesec torej januar 2018 sem izbrala: brez družabnih omrežij.

Zakaj? Družabna omrežja so sicer kar fina zadeva, dokler so pod kontrolo. Vse prevečkrat pa so le kradljivci našega časa/energije, ki bi jo sicer lahko uporabili za kakšne bolj prijetne stvari, ljudi, hobije…. Sami pri sebi pomislite koliko časa si vzamete zase, za stvari, ki jih imate radi, za hobije, za ljudi, ki vam veliko pomenijo. In kolikokrat uporabite izgovor- nimam časa? Vsi imamo na voljo isto količino časa, razlika je le v temu za kaj si ga vzamemo, kaj je tisto, kar nam največ pomeni? Dvomim, da bo vaš odgovor zajemal kakšnega od družabnih omrežij.

Skratka, od 1.1 do 31.1 bom družabna omrežja uporabljala le za odgovarjanje na sporočila. V tem času ne bom niti objavljala novih izdelkov, zato pa upam, da si bom vzela več časa za druge bolj pomembne stvari. Seveda bom sproti poročala kako mi je šlo, ter kakšni so načrti za naslednji mesec.

Če bi se slučajno kdo med vami opogumil in se v kakšnem mesecu želel pridružiti, dobrodošli:)

IMG_20171227_123205

Za leto , ki je pred nami vam želim poleg zdravja predvsem to, da si vzamete čas zase in za tiste, ki jih imate radi.

Se “vidimo” naslednje leto, srečno!!!


Odgovori

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja