Dobre knjige

Zelo rada berem, že od nekdaj. Spomnim se kako sem požirala knjige, če sem jih le dobila pod roke. Naša šolska knjižnica je bila (če ji sploh lahko tako rečem), ena zelo majhna sobica (mislim, da se ne bom zlagala, če rečem, da ni merila več kot 5 kvadratnih metrov), brez oken, z eno majhno mizico na sredini, kjer smo se podpisali ob prevzemu knjige. In še najbolj hecna stvar je ta, da nismo velikokrat niti imeli dostopa do knjig. Seveda je bila zaklenjena in le občasno se je kdo spomnil in nam ponudil, da si lahko celo kaj izposodimo. Mislim, da do kakšnega tretjega ali celo četrtega razreda nisem vedela, da naša šola ima knjižnico:) (pa, da ne boste mislili, da sem zelo stara, ne, imam jih 32.). Živela sem v eni majhni vasici, v času vojne, čeprav vojna ni imela nič opraviti z našo knjižnico in s tem, da nas niso spodbujali k branju. (In zdaj, ko to pišem sem si zaželela, da bi enkrat ob priliki obiskala to knjižnico in mogoče še dodala kakšno zanimivo knjigo na polico). Potem sem to knjigo brala celo pot do doma (2,5 km).

Skratka, če le imam čas berem. Različne knjige, nekatere me navdušijo, če pa me knjiga že na začetku ne potegne vase jo težko preberem do konca.

Ena od teh je zagotovo Velika čarovnija (Elizabeth Gilbert), ki sem jo prebrala že nekaj časa nazaj, pa mi še vedno daje navdih. Govori pa o ustvarjalnosti. Večinoma pisateljski ustvarjalnosti, čeprav vse napisano velja za različna področja. Tudi, če niste ustvarjalni oz., če tako mislite se jo splača prebrati.

Druga knjiga, ki jo bom danes omenila pa je K**c gleda (John C. Parkin). Knjiga, ki jo trenutno berem, z nasmehom na ustih. Govori o temu, da naj delamo to, kar nam je všeč.

Čeprav sta knjigi zelo različni sta si tudi podobni, prva pravi: ustvarjajmo, tudi, če izdelek ni 100% tak, kot naj bi bil, druga pa pravi: k**c gleda, točno to bom naredil!!!

In to zdaj pravim jaz, pa kaj, če ta zapis ni ravno literarni presežek, mogoče pa kdo zaradi njega dobi bralni navdih (ali pa tudi ne).

In katera je vaša najljubša? 🙂


Odgovori

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja