Malo matematike

Tokrat bom napisala kakšno besedo več…

Za blago sem dala nekaj čez 13 evrov, s tem, da sem kupila točno toliko blaga kot ga potrebujem za velikost 134 (nekaj ostankov je sicer nastalo, mogoče za eno kapo in en trakec, manjši seveda, blago, ki sem ga uporabila za izdelavo aplikacije pa sem že imela doma). Priprava kroja je trajala kakšne pol ure (zaokroženo na dol), čas, ki sem ga porabila za načrtovanje, risanje in šivanje sovice pa dobre tri ure!!! Nato še izrezovanje in šivanje patentov, torej zaključek dela pa dobro uro. Če zdaj to seštejemo je izdelava trajala cca 5ur. Pa dajmo zdaj izračunat še kakšna bi bila realna cena izdelka, če računamo 5 evrov na uro (pa nikoli še nisem za nek izdelek računala toliko na uro!!!) je to 25+ 13=38 (s tem, da zraven nismo všteli stroške elektrike, sukanca,nakup krojev, servisi, če gremo s tem na stojnico je potrebno še stojnico plačat, po navadi so cene kar visoke razen kakšne lokalne skupnosti imajo po navadi bolj ugodno, ali pa davek,vrednotnico, sp…karkoli pač ima tisti, ki se s tem ukvarja,pa da ne pozabimo na znanje in izkušnje:))

Seveda se da blago dobiti tudi malo ceneje, v primeru, da “lovimo” akcije ali pa količinski popust (pri katerem je po navadi potrebno kupiti vsaj 10 metrov iste vrste blaga). Je pa tako, da takrat, ko določeno blago potrebuješ po navadi ni akcije:)

Zakaj potem šivati? Iz čistega užitka!!!!

Za našo najmlajšo sem jo zašila in noro mi je všeč. Njej pa tudi.

IMG_6920

Sovica z očali, sicer je moja ideja (po navadi otroke vprašam kaj si želijo, da dam gor), ampak se je v celoti strinjala z mojim načrtom in še preden sem vse delce zašila je še enkrat pogledala in potrdila, da bo v redu.
(moji otroci so kar zahtevne stranke, hehe)
IMG_6928

Zaključek zgodbe: ko si boste naslednjič zaželeli izdelek domače izdelave in se vam bo cena zazdela previsoka to raje zadržite zase, še vedno pa si lahko kupite vse potrebne stroje in pripomočke in si sami izdelate, ne? 🙂


Odgovori

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja